Een backpack inpakken kan best lastig zijn, wat heb je nou wel en wat heb je nou vooral niet nodig tijdens zo’n lange reis? Wij vonden het zelf ook een hele uitdaging om uit te vinden wat fijn was en wat niet. Hoeveel liter backpack we moesten hebben was bijvoorbeeld al de eerste struggle. Inmiddels hebben we daar natuurlijk wel wat ervaring mee en willen we jullie graag vertellen wat er in onze tassen zit zodat het jullie misschien ook weer helpt bij het inpakken van jouw backpack.

BACKPACK
Een goede backpack is essentieel, wij hebben allebei een backpack van Deuter van 65 + 10 liter. Dat is op zich voor een vrouw redelijk groot en voor een man een normale maat. Toch zijn we blij dat we allebei dit formaat hebben want zo hebben we altijd nog wel wat ruimte over voor een paar schoenen etc. Naast onze grote backpack hebben we allebei een kleine rugzak, die we zowel gebruiken als handbagage tijdens een vlucht als rugzak tijdens een dagtocht. Hoeveel liter? Geen idee… Gewoon een formaat waarbij jij je fijn voelt (dus vooral niet te groot).

KLEDING
Dan gaan we verder met de inhoud. Laten we beginnen met de spullen die het meeste ruimte innemen: kleding. Wij hebben allebei voor een week zomerkleding mee, dat wil zeggen: we zouden 7 dagen achter elkaar iets anders kunnen. Het is natuurlijk voor iedereen anders wat hij/zij fijn vindt maar om een voorbeeld te geven van mijzelf:
– 1 Jurkje
– 4 Broekjes/1 lange broek/ 1 sportbroekje/ 1 legging
– Een aantal topjes
– 3 T-shirts
– 3 Bikini’s

Wat sokken
Heb ze niet geteld maar denk 4 of 5 paar van die korte sokjes voor in je sneakers en ook nog wat lange sokken als het ergens een keer koud is of tijdens het vliegen.
Ondergoed (ook voor een week)
2 Bh’s
1 Vest
1 Trui
Wat fijn was in de koudere gebieden zoals Rusland, maar ook zeker in vliegtuigen en bussen onmisbaar!
1 regenjasje (die van ons zijn van Uniqlo)
– 1 Zonnebril
– 1 Pet

Om die kleding allemaal geordend op te bergen hebben wij packing cubes. Dit zijn zakjes met een rits zodat je je kleding goed kunt scheiden en waardoor je backpack niet een grote grabbelton wordt. Dit is voor ons dé must voor een vakantie, ook in een koffer ga ik dit voortaan gebruiken!

Ook heel handig:
– Een hammamdoek (heet dat zo?) In ieder geval, zo’n dunne staalachtige doek die je kunt inzetten als rok in tempels, gordijn, theedoek, strandlaken, schouderbedekking, jurk etc. Wij hebben er 2 en gebruiken ze dagelijks!

SCHOENEN
Vanzelfsprekend een paar slippers, een paar sneakers en wij hebben allebei onze hardloopschoenen bij ons en op de Filipijnen hebben we dunne waterschoentjes gekocht. Joost heeft daarnaast nog Allstars mee en instappers. Ik niet, vind ik allemaal te zwaar 😉

ELECTRONICA
We hebben een laptop mee, fijn voor ons om op de editen, blogs te typen, maar ook op tv op te kijken en van alles uit te zoeken voor een nieuw land etc. Om ervoor te zorgen dat we nooit zonder stroom zitten hebben we 2 externe laders bij ons. Super handig in het vliegtuig of in de bus. We hebben allebei een eigen e-reader mee, en natuurlijk allebei onze telefoons en oortjes. En niet te vergeten alle opladers voor alle apparaten en een wereldstekker + verlengsnoer. Ook hebben we een aantal geheugenkaartjes en usb-sticks mee om alle foto’s op te bewaren en een harde schijf. Wat betreft de camera-apparatuur; we hebben allerlei camera’s en accessoires bij ons, voor alle info hierover verwijs ik je door naar een uitgebreide blog hierover!

TOILETSPULLEN
We hebben 2 reistoilettassen mee, deze zijn makkelijk op de hangen en daardoor handig en overzichtelijk in gebruik. Wat zit erin?
– Standaard dingetjes (tandenborstel/tandpasta/labello/mascara/deo etc)
– Zonnebrand
– Muggenspray
– Nagelknippertje
– Schaartje
– Rolletje tape
– Veiligheidsspelden
– Haarelastiekjes

Wasmiddelvelletjes
Voor een handwasje (die van ons zijn van bever en het is een super klein plasticblikje, het lijkt een beetje op die verfrissende kauwgomvelletjes 😉 )
Medicijnen
Zoals diarreeremmers, paracetamol, slaappillen, malariapillen en vitaminenpillen
– Pleisters
Wij hebben GEEN hele EHBO kit mee
– Shampoobars
Van Lush, super handig hiermee kun je zeker 50x je haar wassen en ze hebben zowel shampoo als conditioner. Ik heb in de winkel een klein zilveren bakje gevraagd om de bars in de stoppen want anders wordt het een zooitje in je toilettas.
Naaisetje

PAPIEREN
– Ik hoop dat je dit al zelf bedacht had, toch noem ik het nog wel even want zonder dit ding ben je nergens: een paspoort! 😉
– Zorgpas
– Bankpassen/creditcards
– Pasfoto’s
– Rijbewijs en internationaal rijbewijs
– Overzicht met telefoonnummers van alle instanties zoals borgverzekeraar en reisverzekeraar

Wat vinden wij verder nog handig?
Flightbag
Om je backpack te beschermen tijdens het vliegen
Filterfles
Deze vul je met kraanwater zodat je overal ter wereld uit de kraan kunt drinken, hiermee hebben wij al zoveel flessen bespaard 🙂
Sneldrogende handdoeken
Hier hebben we er 3 van mee, in veel hostels krijg je geen handdoek en is dit heel fijn om bij je te hebben!
Klein badlaken
Omdat het op het strand toch best fijn is om op een normaal badlaken te liggen..
Kussensloop
Voor in vieze bedden
Lakenzak
Zelfde verhaal is met het kussensloop
Opblaasbaar nekkussentje
Tijdens een lange reis ideaal
Opvouwbare bakjes
Klein bestekje
Slaapmasker

Kleine doorzichtige zakjes
Met zo’n zipsluiting om bijvoorbeeld draadjes etc in op te bergen
Mini zaklampje
Stoffen tasje
Voor bijvoorbeeld boodschappen maar ook voor de was.
Slotjes
Om je tas mee dicht te maken, vooral in hotelkamers waar geen kluisjes zijn is het fijn om wel je waardevolle spullen op te kunnen bergen en aan een stoel of iets vast te kunnen leggen met een trekslotje
Opvouwbaar rugzakje van 10 liter.
Elastieken
Om mee te sporten.
Pen + schriftje
Dry bag
Omdat we vaak op boten zitten en het fijn is als je spullen droog overkomen. Deze hebben we pas op de Filipijnen gekocht en zijn ook echt overal in Azie te koop.
Zakmes
Vooral handig voor momenten zoals het openen van een biertje.

Dat was onze lijst, we hopen jullie op deze manier een goed inzicht te hebben gegeven van wat wij allebei bij ons hebben!


Share This